WIE BEN IK

MIJN NAAM IS GERARD VAN LEUR

Ik ben opgegroeid in het dorpje Puiflijk, in Gelderland, als een gewone jongen in een doorsnee gezin. Ons grote gezin bestaat uit tien personen en wij allen hebben een goed contact met elkaar.

Mijn schoolperiode was veel minder goed dan mijn thuissituatie. Vanaf de tweede klas van de basisschool ben ik door verkeerd begrip en gedrag van leerkrachten en leerlingen een eenling zonder vrienden geworden. Ik kan je verzekeren dat het een harde strijd was. Ook op het voortgezetonderwijs was ik steeds de zwakkeling die voortdurend uitwegen aan het zoeken was om te ontkomen aan de pesterijen. Toen ik ging werken, dacht ik deze nare periode achter me te kunnen laten. Maar niets was minder waar. Het gepest, nu door volwassenen, ging door. Ik kan alleen maar zeggen: Heer vergeef hen, want zij weten niet wat zij doen.

Na een dieptepunt in mijn leven, toen ik geen uitweg meer zag, heb ik veel nagedacht over de waarde van het leven. Bij mijn eerste communie kreeg ik een boekje met verhalen over Jezus, dat ik vele malen heb doorgelezen. Hierdoor wist ik dat er meer in het leven moest zijn dan ik tot nu toe ervaren had. Tijdens dit dieptepunt gebeurde er iets bijzonders. Ik hoorde een stem die luid tot mij sprak en zei: “als jij het niet meer ziet zitten, kom dan aan mijn zijde, dan zal ik voor je zorgen”. Ik maakte de keuze om te luisteren naar deze stem en vanaf dat moment praatte ik elke avond met God. Ik begon dingen te vragen en te overleggen. Later begon ik te ervaren dat de dingen die ik vroeg, begonnen te ontstaan en uitkwamen. In het begin vroeg ik God of Hij mij sterker en zekerder wilde maken. Steeds meer voelde ik Gods leiding via Zijn stem die steeds weer een goede richting op ging en ik begon lichamelijk en geestelijk sterker te worden.

Na een periode van intensief sporten, begon ik interesse te krijgen in de werking van het totale lichaam en begon ik boeken te lezen over de werking van het lichaam en de geest. Ik begon mijzelf te trainen anders te denken en te reageren.

Na ongeveer 15 jaar zo bezig te zijn geweest, kwam ik op een dag iemand tegen die vroeg of ik geloofde. Toen ik hierop bevestigend antwoordde, nodigde die persoon mij uit om een dienst in Limburg bij te wonen. Tijdens deze dienst vertelde de voorganger het een en ander uit de Bijbel en op het einde van de dienst kwam de uitnodiging om Jezus aan te nemen als Heer en Verlosser. Ik had de preek gehoord en besefte toen waar de stem, waarmee ik al zolang sprak, vandaan kwam. Er ging een wereld voor mij open toen ik besefte wat God al in mijn leven had gedaan. Ik ging naar voren om openlijk te kennen te geven dat Jezus voor mij gestorven is en dat Hij mij vrij heeft gemaakt. Vervolgens kocht ik een Bijbel en ging het Woord bestuderen. Ik sloot me aan bij een gemeente en meldde me aan voor elke studie die er gegeven werd. Ik bezocht grote conferenties in Nederland, Belgiƫ en Engeland. Mijn concentratie lag bij zaken die bij de ene gemeente wel goed gingen en bij de andere niet en om de oorzaak van deze verschillen te leren kennen. De hoofdzaak voor mij ligt in het geloven van het Woord van God.